Снимка: PexelsПлановете бяха страната да произвежда всеки месец до 8 млн. дози

...
Снимка: PexelsПлановете бяха страната да произвежда всеки месец до 8 млн. дози
Коментари Харесай

Бразилия планира да отмени договорa за руската ваксина

Снимка: Pexels

Плановете бяха страната да създава всеки месец до 8 млн. дози от съветската ваксина, които да изнася в Латинска Америка. 

Бразилия възнамерява да анулира договорa, подписан през март, за 10 милиона дози от руската ваксина против ковид " Спутник V ". Това заяви в четвъртък здравният министър Марсело Кейрога, представен от " Ройтерс ". 

Причината за това решение са изтекли периоди в процеса на регистрация при бразилския здравен регулатор Anvisa. Той добави, че Бразилия сега не се нуждае от съветската ваксина, въпреки че това можеше да се промени, в случай че Anvisa беше лицензирала препарата.

Руският фонд за директни вложения, който предлага на пазара имунизацията, създадена от московския институт Gamaleya, не е дал отговор незабавно на настояванията за коментар.

Министърът също по този начин разгласи окончателното анулиране на контракта за 20 милиона дози Covaxin, ваксината против COVID-19, създадена от индийската Bharat Biotech, защото Anvisa не е одобрила имунизацията и компанията Bharat е прекратила контактите си с Precisa Medicamentos, нейния бразилски представител и медиатор.

Федералната полиция и Сенатът разследват договорката поради обвинявания в нередности. В абсурда бе намесено и името на президента Жаир Болсонару. 

Бразилия оповестява за към 20 милиона инфекции с ковид и повече от 550 000 свързани смъртни случаи от началото на пандемията. Страната е на второ място в света по брой на умрелите от COVID-19 след Съединени американски щати.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР